Zanimljivosti
2

Ukrali bicikl od lopova i ostavili mu zanimljivu poruku

Klix.ba
Kanadski biciklist naučio je kradljivca bicikala dobru lekciju kada je pronašao ukradeni bicikl svog prijatelja zaključan na ulici. Zamijenio ga je kartonskim, a lopovu je ostavio i poruku.

Korisnik portala Reddit, poznat kao Festethejeste, pomogao je svom prijatelju iz Toronta da vrati ukradeni bicikl tako što su presjekli bravu na biciklu, a zatim lopovu ostavili kartonski bicikl i pismo.

U pismu su objasnili kako su pronašli bicikl i zašto su ga uzeli nazad.

"Nitkove! Ukrao si moj bicikl, a zaboravio si da mi kažeš gdje si ga ostavio!", piše u pismu, u kojem dalje objašnjavaju kako su ga prepoznali te da lopovu ostavljaju kartonsku zamjenu, dok sebi ne mogne priuštiti vlastiti pravi bicikl.

Festethejeste je na Redditu objavio fotografije osvete lopovu, a navodi i kako je policija u Torontu prezaposlena i nemaju vremena i resursa kako bi pronalazili i kradljivce bicikala. Objasnio je i da kradljivci bicikala u Torontu obično kupuju više istih brava za ukradene bicikle i ostavljaju ih na ulicama, kako ih ne bi uhvatili sa ukradenom robom.

"Bilo je i drugih bicikala u ulici, zaključanih identičnom bravom", napisao je Festethejeste i dodao kako je ova taktika uobičajena u Torontu, a koristio ju je ozloglašeni kanadski kradljivac bicikala Igor Kenk, koji je trenutno u zatvoru zbog krađa.