Zanimljivosti
31

Ukrajinac pravi spektakularne fotografije s nevjerovatnih mjesta

Klix.ba
Ukrajinac koji se predstavlja kao Mustang Wanted poznat je po penjanju na visine nad Kijevom. U svojim poduhvatima, ovaj 27-godišnjak se penje na kranove, vozove i pravi razne selfie fotografije sa svojim prijateljima na vrhovima nebodera u Kijevu. Ovo je u isto vrijeme zastrašujuće i zapanjujuće.

Zahvaljujući svojim vratolomijama postao je prava zvijezda na YouTubeu koji ga je stavio u kategoriju "nevjerovatno interesantnih, ali nepotrebno opasnih istraživanja grada".

Zajedno sa "ruskim Spidermanom" Kirillom Oreshkinom, Mustang je jedan od najpoznatijih urbanih penjača na internetu čija videa imaju milione pregleda, a o njemu je pisao i Esquire magazin.

Dok Mustangova slava raste, njegova zemlja je u krizi, i to je nova tema za njegove poduhvate i dokazivanje fotografskih sposobnosti.

U fotogalerijama na njegovoj web stranici, Mustang je dokumentovao eksplozivne proteste koji se šire Ukrajinom zadnjih nekoliko mjeseci.

Ako mu ikada dosadi ili se umori od penjanja, ove fotografije svakako dokazuju da mu je karijera fotoreportera zagarantovana.