Priznanja
0

Ugledni ruski političar godinama se drogirao

FENA
Ugledni član mladog krila stranke Ujedinjena Rusija ruskog premijera Vladimira Putina izjavio je da je šmrkao kokain i uzimao tablete ecstasy godinama, sudeći po intervjuu objavljenom u četvrtak.

Ujedinjena Rusija, de facto vladajuća stranka, zalaže se za porodične vrijednosti i zdravi životni stil. Među njenim članovima su brojni slavni sportisti i ličnosti iz javnog života.

"Najgori period sada je prošao i sretan sam što sam ojačao vlastitu volju da se borim protiv ovisnosti o drogama", izjavio je 22-godišnji pop pjevač Vladimir Topalov za popularne dnevne novine Moskovsky Komsomolets, prenosi Reuters.

On je izjavio da je šmrkao kokain posljednje četiri godine.

Plavokosi ljubimac žena, jedna od najpoznatijih ličnosti u prokremaljskom pokretu Mlade garde, uživa ogromnu popularnost među tinejdžerkama u Rusiji i u drugim bivšim sovjetskim državama.

Vođe Mlade garde mogli bi odlučiti da isključe pjevača iz pokreta zbog intervjua, izjavio je jedan aktivist Mlade garde za radiostanicu Eho Moskve.

Topalov je izjavio da je doživio privremeno zatajenje rada bubrega, razišao se s ocem, i da je njegovo korištenje droga bilo razlogom za prekid popularnog pjevačkog dueta.