Zanimljivosti
0

Učitelj 6-godišnjakinju zbog nepisanja zadaće kaznio skidanjem pred razredom

Sarajevo-x.com
19-godišnji učitelj iz New Delhija u Indiji za 6-godišnju djevojčicu koja nije napisala domaću zadaću izabrao je okrutnu kaznu – naredio joj je da se skine pred razredom, svezao joj ruke i prisilio da stoji gola pred učenicima dok su joj se oni rugali.

"Kada se u petak vratila iz škole bila je jako uznemirena. U subotu ujutro je odbijala da ide u školu i tek tada nam je kroz suze priznala šta se desilo. Odmah smo otišli u školu da ga prijavimo i tada smo saznali da je već suspendovan.", izjavila je majka djevojčice.

"Jednom ju je ošamario tako jako da se vratila kući sa crvenim otiskom na obrazu. Tada nismo ništa poduzeli i krivili smo nju jer nije uradila svoju zadaću. Ovo što se sada desilo apsolutno je neprihvatljivo.", izjavio je brat 6-godišnje djevojčice.

Okrutni učitelj je zbog svoje metode kažnjavanja za nepisanje zadaće optužen za zlostavljanje djevojčice. Policija je izjavila da 19-godišnjak još uvijek nema potrebne kvalifikacije za učitelja u osnovnoj školi te da će se i protiv školi podnijeti krivična prijava.