Zanimljivosti
0

Ubica odabrao smrt na električnoj stolici

Sarajevo-x.com
Daryl Holton, ubica djece kojeg je porota proglasila krivim i odredila mu smrtnu kaznu, zatražio je da ide na električnu stolicu, umjesto da se smrt izvrši injekcijom. Prema sudskoj naredbi, smrtna presuda će se dogoditi u srijedu. Država Nashville u kojoj će biti pogubljen nije koristila električnu stolicu od 1960. godine.

Iako u SAD-u samo 10 država još ima smrtne presude na električnu stolicu, u Nashvillu već više od 45 godina niko nije pogubljen na taj način.

No osuđenik Holton koji je prije deset godina ubio svoje petero male djece, odlučio je svoj život okončati na električnoj stolici, prenosi United Press International.

Prema Holtonovim riječima, on smatra da je električna stolica pravilan izbor za njegovu smrtnu presudu jer je u vrijeme kad je počinio zločin, ona bila legalan metod ubijanja osuđenika.

Holton je pobornik smrtne presude i iako je već deceniju u zatvoru u iščekivanju izvršenja kazne, prema riječima advokata, on ne pokazuje nikakve znake kajanja za gnusni zločin koji je učinio.