Velika Britanija
0

U zatvoru zbog seksa s konjem

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac iz Velike Britanije morat će odslužiti tri godine u zatvoru zbog seksualnog odnosa sa konjem.

Leeroy Le Gallais (46) dvaput je upadao u životinjsku staju kako bi seksualno napastvovao konja po imenu Calico, a prvi put je ostavio svoj donji veš na mjestu radnje.

Prema saznanjima lista Telegraph, nakon tog slučaja, određena mu je uslovna kazna, ali se samo par mjeseci poslije "vratio grijehu". Drugi napad na konja zabilježen je 25. aprila ove godine kada je vlasnik konja, Michael Wortley, provjeravao je li sve uredu u staji oko 18.30.

Kad ga je ostavio, konj je bio prekriven dekom, a kad se ujutro vratio, deka je bila na zemlji. Montažna stolica koja je stajala vani unijeta je u staju, tako da je policija odmah posumnjala da je Le Gallis za to odgovoran.

Nakon drugog napada, konj Calico je pokazivao znakove stresa, a Kraljevskom sudu u Guernseyu osumnjičeni muškarac je priznao da je imao seks sa životinjom.

"Popio sam nekoliko piva, ušao u staju i imao odnos s konjem", ispričao je. Njegov drugi napad uslijedio je nakon što je objedovao u restoranu i popio nekoliko čaša vina. Poslije toga otišao je u lokalni bar i kada je odlučio da se vrati kući, ponovo se uputio u staju i, kako kaže, "poigrao s konjem".

Advokat odbrane Sara Mallet istakla je kao pozitivnu stranu što je osumnjičeni sarađivao s policijom, te priznao krivicu i dodala kako je kvocijent inteligencije Le Gallaisa veoma nizak, a ovakav seksualni apetit bi mogao biti rezultat incidenata u toku njegovog djetinjstva.