Zanimljivosti
3

U Rusiji se otvara odmaralište posvećeno Yetiju

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Rusiji će uskoro biti otvoreno odmaralište posvećeno Yetiju, a svim turistima koji ga posjete se nudi i nagrada ukoliko pronađu ovo mitološko biće.

U odmaralištu, koje će se graditi u Sheregeshu u Sibiru, će se nalaziti hotel i muzej, a vlasnici se nadaju da će privući sve one koji žele postati prvi ljudi na svijetu koji će dokazati postojanje Yetija.

Regionalni guverner Aman Tuleyev je također ponudio i nagradu od preko 30.000 dolara za onoga ko uhvati ovo biće i tako dokaže njegovo postojanje, prenosi Daily Mail.

Igor Idimeshev, član lokalnog vijeća Sheregesha i vlasnik budućeg odmarališta, je rekao: "Sada gradimo park koji će moći ugostiti sve one koji se nadaju da će vidjeti to biće po prvi put. Izgradit ćemo i muzej u kojem će biti prikazane sve stvari vezane za Yetija. Ova lokacija će biti korištena za sve buduće konferencije i seminare o ovom biću."

Idimeshev tvrdi da je i sam vidio ovo biće, za koje većina naučnika tvrdi da je samo mit, više puta.

"Vidio sam to biće mnogo puta. Kada im se zagledate u oči, shvatite da oni nisu sa Zemlje. Oni su definitivno stigli iz svemira. Oni mogu da nestanu u trenutku i da se pojave na drugom mjestu. Također, noću svijetle i mogu da hodaju po vodi", dodao je Idimeshev.

Prošle godine je ruski akademik profesor Valentin Sapunov tvrdio da se populacija od 200 Yetija nalazi Kemerovu u sibirskoj regiji Altai.