Najvažnije je bogato se udati
3

U Pekingu otvorena škola za "sponzoruše"

Sarajevo-x.com
Jedina lekcija u Centru za edukaciju žena u Pekingu je: Kako se udati sa milionera. Naime, polaznice centra za 30 sati nastave koju moraju platiti oko 3.080 dolara jedino moraju savladati kako naći bogatog muža.

Da bi opravdale to što su uložile novac u "školovanje" ove žene moraju naučiti da se što bolje našminkaju, a predavači ih uče i tome kako će po izrazu lica, odnosno po gestikulaciji prepoznati da li se ispred njih nalazi lažljivac ili čovjek koji je zaista njihova prava meta-milioner. Škola također nudi i edukaciju o različitim vrstama čaja i njihovoj pripremi.

Udati se bogato primarni je cilj velikog broja Kineskinja, piše Beijing Today. Od augusta prošle godine "škola za sponzoruše" je privukla veliki broj djevojaka, a već ju je završilo 2.800 polaznica. Prema pisanju Reutersa Kina ima 189 milijardera, a bliži se i broju od milion milionera.

Da škola dobro prenosi znanje na svoje učenice dokazuje i podatak da je u posljednje vrijeme spojila 30 parova koji su se već vjenčali, a ostale djevojke se nadaju da će ubrzo naći svog bogatog muža.