Zanimljivosti
0

U Kolumbiji neobična ljubav između žene i lava

Sarajevo-x.com
Ana Julia Torres i Jupiter
Ana Julia Torres i Jupiter
Učiteljica iz Kolumbije, Ana Julia Torres i afrički lav, kojeg je spasila od života punog zlostavljanja u putujućem cirkusu, imaju tako poseban odnos da stalno razmjenjuju zagrljaje i poljupce.

47-godišnja Ana Julia vodi utočište za napuštene životinje u Caliju u Kolumbiji, gdje je liječila i njegovala lava Jupitera sve dok nije ozdravio.

“Zaista je nevjerovatno vidjeti da je životinja kao on tako nježna i osjećajna. Njegov zagrljaj je najiskreniji zagrljaj koji sam ikad u životu primila.”, izjavila je Torres.

Torres se počela brinuti za bolesne životinje prije deset godina kada je od prijatelja dobila sovu koju su držali kao kućnog ljubimca. Kasnije, kad je zamolila učenike da dovedu svoje kućne ljubimce u školu, shvatila je da mnogi od njih ilegalno u svojim kućama drže divlje životinje.

“Neke od životinja koje držim u utočištu pripadale su dilerima droge, cirkusu, neke smo dobili na poklon, a neke su jednostavno napuštene.”, dodala je Torres.

Jupiter je sada član porodice od 800 životinja u utočištu Villa Lorena, koje nije otvoreno za javnost jer je Ana Julia protiv izlaganja životinja kao u cirkusu.