Zanimljivosti
0

U Indiji izlazi magazin za prostitutke

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Ekskluzivni magazin za prostitutke pod imenom "Red Light Despatch" ponudit će kratke preglede neke od najvećih bordela u Indiji, izviješća o mračnom svijetu makroa i nasilnih mušterija te iskrene i stvarne priče, snove i talente "prodavačica seksa".

"Red Light Despatch" će izlaziti jednom mjesečno, a sadržaj je prilagodio za prostitutke i za one koji su na bilo koji način vezani uz takav svijet. U njemu će se moći pročitati istinite priče o ženama koje su prodane u bijelo roblje kad su bile djevojčice, o torturama koje su prošle te njihove poeme i eseji. Osim toga časopis će ponuditi i pregled najnovijih filmova i knjiga.

Zdravstveni radnici su se udružili s prostitutkama kako bi porazgovarali o sadržaju koji bi se trebao naći u ovakvom časopisu – jedinom svoje vrste, prenosi Reuters.

"Novinari" su uglavnom same prostitutke (ili neko od njihove porodice) koje su upoznate sa situacijom na ulici i koje se ne boje to javno i reći.

"Izabrali smo najbolje priče koje smo prikupljali u zadnje vrijeme. Za nas to nije samo 'časopis' već i novinarstvo s namjerom", rekla je Rupa Metgudd, kćerka bivše prostitutke – koordinatorica magazina.

Iako je prostitucija ilegalna u Indiji, vjeruje se da preko 2 miliona žena danas rade taj posao.

Magazin je u prodaju izašao prije šest mjeseci, a u njemu su se mogle pročitati dirljive ispovijesti prostitutki o njihovim snovima i nadanjima za bolji život. Glavni cilj im je informisati mlade, čak i malu djecu, kako bi se držali podalje od tog svijeta.

U sljedećem broju, kako najavljuju, bit će objavljena priča o "običnom“ muškarcu koji se zaljubio u prostitutku i oženio se s njom.