Niko ne zna odakle je
0

U Berlinu se pojavio misteriozni dječak iz šume

SRNA
Policija u Berlinu zatražila je informacije koje bi pomogle u identifikaciji tinejdžera koji se pojavio u gradu rekavši da je živio u šumi pet godina.

Ovaj 17-godišnji mladić govori engleski i pomalo njemački jezik. On je rekao policiji da je sa ocem otišao da živi u šumi nakon smrti majke.

Mladić kaže da je u augustu odlučio da napusti šumu kada mu je  umro otac i da je hodao dvije sedmice prije nego je stigao u Berlin. On je rekao policiji da ne može da se sjeti odakle mu je porodica, ali je rekao da se zove Ray. 

"Potražili smo pomoć od svih zemalja Interpola, zaista ne znamo odakle dolazi", rekao je Michael Masa, portparol berlinske policije. Ovaj tinejdžer pojavio se 5. septembra u centru za pomoć omladini u Berlinu. On je objasnio policiji da je sa ocem živio u šatoru i kolibama u šumi. 

Dječak tvrdi da se upravljao prema kompasu u pravcu sjevera nakon smrti oca i da je tako došao u Berlin. Policija je saopštila da je dječak podvrgnut medicinskom pregledu i da je utvrđeno da je sasvim zdrav.