Pobijedila 17-godišnjakinja
0

U Beogradu održana prva trka u vjenčanicama

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U centru Beograda danas je održana prva "Trka u vjenčanicama", u kojoj je učestvovalo više od sto pripadnica ljepšeg pola različitog uzrasta.

Pobjednica trke je 17-godišnja atletičarka Marija Stambolić, koja je od sponzora ovog događaja dobila vrijedne nagrade, kao što su boravak u dvorcu Mokrice u Sloveniji i dvije burme i vjenčanicu.

Trka je uvertira za "Prvi beogradski sajam vjenčanja", koji će se premijerno održati 12. i 13. juna u beogradskoj "Areni".

Ovaj jedinstveni događaj u svijetu "Trka u vjenčanicama" održan je pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda i brojnih medijskih kuća. 

U trci, koja je organizovana na Trgu Nikole Pašića, učestvovale su isključivo pripadnice ljepšeg pola, a za najbrže i najljepše takmičarke obezbijeđene su vrijedne nagrade, kao što su ljetovanja, vikendi i  vrijedne robne nagrade.

Haljine za trku su bile besplatne, ali po želji djevojke su mogle da se takmiče i u svojim vjenčanicama ili bijelim haljinama, ukoliko su smatrale  da će im tako biti udobnije i da će brže stići do cilja.
 
Oganizatori ističu da će "Trka u vjenačnicama" izdvojiti Beograd na mapi autentičnih uličnih manifestacija poput Tomatine u Pamploni, trke Djeda Mrazeva u Sidneju ili Moskovskog januarskog kupanja u hladnoj rijeci i mnogih drugih sličnih manifestacija.