Zanimljivosti
7

Tužio ljekara jer je nakon operacije imao erekciju osam mjeseci

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vozač kamiona Daniel Metzgar tužio je ljekara koji ga je operisao, jer je nakon zahvata osam mjeseci neprestano imao erekciju.

Metzgar (44) je 2009. godine imao operativni zahvat kako bi u penis ugradio čak tri implantata, a onda su nastali problemi. Osam mjeseci muka.

Advokat vozača kamiona iz Newarka, savezna država New Jersey, Michael C. Heyden je na sudu između ostalog rekao da je za njegovog klijenta ovakva situacija postala nemoguća čak i za obavljanje najobičnijih radnji, kao što su recimo odlazak po novine, porodična okupljanja i slično. "Najobičnije stvari su postale problem nakon što je 'ostao u tom položaju'", kazao je advokat.

Hirurg koji je stavio implantate u penis ovom pacijentu je ustvrdio kako nije kriv za njegovu "situaciju".

Dr. Thomas J. Desperito i njegovi advokati su kazali da se ponekad loši medicinski rezultati mogu pojaviti i kada niko nije kriv. Ustvrdili su kako je i sam pacijent kriv, jer nije reagirao i otišao kod ljekara kada je primijetio oteklinu skrotuma u decembru. Umjesto toga pacijent je zanemarivao problem sve do aprila.

Kako god bilo, Metzgar se odlučio na vađenje implantata 2010. godine, ali se sada žali na to da mu je "penis duplo kraći i da nema osjećaj". Kakvu odluku će sud donijeti ostaje da se vidi, piše Daily Mail.