Poslana na nepostojeći trotoar
0

Tuži Google jer ju je udario automobil

Sarajevo-x.com
Jedna žena iz Kalifornije odlučila je tužiti Google nakon što ju je udario automobil dok je slijedila upute koje pruža Google Maps na mobitelu, prenosi Daily News.

Lauren Rosenberg je istakla kako je BlackBerry applikacija na Google Mapsu navela na Deer Valley Drive - autoput također poznat kao Utah State Route 224 - da bi izašla iz Park Cityja na drugu adresu.

Međutim, nije joj ukazano da na tom dijelu ceste nema trotoara, zbog čega je stradala.

"Googleova nebriga i zanemarivanje obaveze da pruži sigurne smjerove direktan su uzrok zbog kojeg je Lauren Rosenberg udario automobil, te je ona pretrpjela ozbiljne fizičke, emocionalne i mentalne povrede", navedeno je u prigovoru Okružnom sudu u Park Cityju.

Rosenberg je tražila da Google plati sve troškove liječenja uz novčanu kaznu za pretrpljenu štetu. A također je tužila i vozača koji ju je udario vozilom, Patricka Harwooda iz Park Cityja.

Google Maps, međutim, upozorava korisnike u vezi s pješačkim smjerovima na njihovim kompjuterima, ističući kako su oni u beta verziji, zbog čega se može desiti da su ucrtani tamo gdje ih nema. Međutim, mobilna verzija Google Mapsa ne dolazi s tim upozorenjem.