Zanimljivosti
0

Tužba protiv Novartisa zbog preduge erekcije

Sarajevo-x.com
Christopher Woods iz New Yorka podnio je tužbu protiv proizvođača energetskog napitka Boost Plus, farmaceutske kompanije Novartis AG, jer kako on tvrdi ovaj mu je vitaminski napitak izazvao "trajnu" erekciju zbog koje je bio i hospitaliziran.

U podnesenoj tužbi Christopher Woods je naveo kako je 5. juna 2004. godine kupio u drogeriji i popio Boost Plus, hranjivi napitak farmaceutskog giganta Novartis AG. Sljedećeg jutra Woods se probudio sa "trajnom i bolnom erekcijom" te je bio prisiljen zatražiti pomoć u obližnjoj bolnici.

29-godišnji Amerikanac se također morao podvrgnuti hirurškom zahvatu kojim mu je ugrađen poseban implatant koji preusmjerava krv iz jednog područja u drugo.

U tužbi protiv kompanije Novartis AG također stoji da je Woods i kasnije morao ići u bolnicu radi posebnog zahvata zatvaranja određenih krvnih žila kako bi se spriječila nabreklost njegovog spolnog organa i umanjila mogućnost doživljavanja erekcije.

Boost Plus se reklamira kao "piće odličnog okusa i visoke hranjive vrijednosti za osobe kojima je potrebna dodatna energija i proteini u ograničenoj količini", a nudi se sa okusom vanilije, čokolade i jagode.