Kupio parcelu
22

Turski privrednik izgradio mermernu grobnicu za kućnog ljubimca

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Privrednik iz Istanbula Aziz Hortoglu kupio je parcelu površine pet hiljada metara kvadratnih u selu Demircihalil u gradu Kirklareli gdje je sahranio kućnog ljubimca, uginulu mačku s kojom je proveo 16 godina života.

Hortoglu je za agenciju Anadolija kazao da je odlučio u ovom selu kupiti parcelu za grobnicu jer u Istanbulu nije mogao pronaći mjesto da sahrani svoga ljubimca.

“Dva dana sam u Istanbulu tražio mjesto gdje ću ukopati mačku. Kada nisam uspio naći prigodno mjesto došao sam u selo Demircihalil i tu kupio parcelu gdje sam sagradio mermernu grobnicu za svoju Panteru”, rekao je Hortoglu.

Kaže da je njego ljubimac umro prije skoro godinu i da ga je to za njega bio veliki šok u životu.

“Kao dva najbolja prijatelja smo pomagali jedno drugom. Kada bi me vidjela odmah bi se obradovala. Isto tako kada sam ja bio neraspoložen sa njom sam pričao o svemu. Izlazili bi smo iz kuće i satima šetali ulicama. Sa Panterom sam se radovao ali i tugovao svih 16 godina”, napominje Hortoglu.

Na grobu se nalaze razne fotografije njegovog kućnog ljubimca kao i natpis “Zovem se Panter. U Istanbulu sam živio 16 godina. Od 31.01.2012. godine se više ne sjećam ničega. Sada sam ovdje”.

Također, na grobu visine od jednog i pol metra stoji i tabela na kojoj velikim slovima piše “Mjesto gdje leži Panter".

Predsjednik mjesne zajednice Demircihalil Huseyin Tiryakioglu kazao je da se mnogo iznenadio kada je vidio grob u kojem je sahranjena mačka.

“Ko se ne bi iznenadio. Ne znam ko je tu napravio grobnicu ali mislim da je veliki ljubitelj životinja. Ovo prvi put vidim u svom životu”, izjavio je Tiryakioglu.

Mještanin sela Huseyin Can rekao je kako nije mogao vjerovati da je neko u njihovom selu kupio parcelu kako bi tu sahranio mačku.

“Čuo sam za to u seoskoj kafani. Otišao sam iz radoznalosti do groba i uvjerio se da je to istina. Ljudima ne prave tako kvalitetne grobove. Ovako nešto nikada prije nisam vidio zaista”, kazao je iznenađeni mještanin sela gdje se nalazi grobnica mačke.