Preskakao stijene
0

Turist rizikovao život zbog dobre fotografije

Sarajevo-x.com
U potrazi za dobrom fotografijom pojedine ništa ne može spriječiti, pa ni procjep između stijena širok 2,5 metra.

Znatiželjna masa ostala je šokirana kad je čovjek koji je nosio foto-opremu preko ramena preskočio ovu razdaljinu kako bi stigao na drugu stranu i zabilježio zalazak sunca u Arizoni.

Samo par minuta prije riskantnog skoka, ovaj turist se lagodno sunčao na jednoj od stijena u Grand Canyonu. Prethodno je već preksočio do jedne manje stijene, međutim, odatle očigledno nije imao dovoljno dobar pogled, te se usudio da rizikuje život zbog dobrih fotografija.

Ljudi koji su prisustvovali ovom nesvakidašnjem događaju svjedočili su kako je mladi gospodin prije skokova popio šest piva odmarajući se na suncu.

Kad je sunce konačno počelo zalaziti, znatiželjna masa je umjesto u zalazak gledala u hrabrog fotografa na stijeni. Kad je završio s fotografisanjem, lagodno je ponovo okačio opremu i ponovo preskočio 2,5 metra dug procjep. Srca okupljenih su skoro zastala od neizvjesnosti. Fotografije ovog podviga amaterske su snimke Holanđanina Hansa van de Vorsta koji je, zajedno sa drugim okupljenim turistima, prisustvovao frapantnom skoku, piše britanski Daily Mail.