Zanimljivosti
6

Turčin napravio Batmobil od tri tone snijega

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Vlasnik internet kluba u mjestu Niksar u turskom gradu Tokatu Yasir Sarica (24) veliki je zaljubljenik u lik filmskog junaka Batmana, a ispred svoje radnje je izazvao pravu atrakciju postavivši Batmobil od snijega, kojeg je sam napravio.

Za izradu sniježnog Batmobila upotrijebio je tri tone snijega, a u tome mu je pomoglo i dvadesetak njegovih prijatelja. Batmobil je 4,2 metra dug i 1,8 metara širok, a njegova sličnost sa automobilom flmskog junaka Batmana je nevjerovatna i privlači veliku pažnju prolaznika.

Dosjetljivi Sarica je kazao da se bavi hrvanjem i gimnastikom, a da su mu rukotvorine hobi. Batmanov auto je zavolio igrajući igre na računaru, a uspio je napraviti i dobru reklamu ispred svog internet kluba.

"Četiri dana smo pravili ovaj auto. Utrošili smo blizu tri tone snijega. Radili i noću, a pravili smo samo kratke pauze da se zagrijemo", kazao je Sarica.

Podsjetivši da je i prošle godine napravio sportski auto od snijega i poklonio ga svom bratu, Sarica je kazao da će od sljedećeg snijega koji padne napraviti džamiju sa dva minareta.