Završio promjenu spola
113

"Trudni muškarac" se razvodi od žene kojoj je rodio troje djece

Klix.ba
Nancy i Thomas sa djecom
Nancy i Thomas sa djecom
Thomas Beatie, poznatiji kao prvi muškarac koji je rodio dijete, obznanio je da se podvrgnuo konačnom tretmanu promjene spola, uklanjanju materice, ali i da se nakon devet godina braka razvodi od žene Nancy kojoj je rodio troje djece.

"Nancy još uvijek nije vidjela novog mene. Poput svih parova i mi imamo svoje uspone i padove, a trenutno prolazimo kroz težak period. Ne živimo više zajedno", priznao je Beatie u intervjuu za TV kuću CBS.

Beatie je rođen kao žena, ali je oduvijek znao da želi biti muškarac. Kada je bio u 20-im počeo je uzimati injekcije muškog spolnog hormona testosterona, a 2002. godine se podvrgnuo mastektomiji i zakonski postao muškarac. Ipak, odlučio je da zadrži ženske reproduktivne organe kako bi mogao imati djecu sa ženom kojoj je zbog bolesti uklonjena materica.

Iako im je dolazak djeteta na svijet donio veliku radost, par je bio pod velikim stresom zbog osuda javnosti.

"Prijetili su nam smrću. Govorili mi da sam nakaza. Dobijali smo užasne poruke preko emaila i Facebooka. U slučaj se morao uključiti FBI, jer je svijet prepun ludih ljudi", kazao je Beatie.

Teret osuda javnosti je posebno teško pao Thomasu. Ljudi su ih optuživali da sve to rade kako bi zaradili novac, no on je takve navode oštro opovrgnuo kazavši da jesu zaradili, ali da su puno više potrošili.

Par je prvo dijete dobio 2007. godine, a vrlo brzo Thomas je rodio i drugo dvoje djece. Kako bi zatrudnio nije uzimao muške spolne hormone.