Novi Zeland
0

Trogodišnjakinja preko interneta naručila bager

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Još jedan neobičan slučaj zabilježen je na Novom Zelandu. Naime, kad je njena majka zaspala, trogodišnja djevojčica sjela je za uključeni kompjuter na kojem je bila otvorena aukcijska stranica i igrajući se naručila bager vrijedan 12.300 američkih dolara.

Malena Pipi Quinlan potom je proglašena najboljim ponuđačem na aukciji i bager Kobelco, uz samo nekoliko klikova mišem na web stranici TradeMe, zamalo je dopremljen na kućnu adresu.

List Rodney Times piše da je djevojčicina majka prethodno pokušavala nabaviti neke igračke putem ove stranice, te zakunjala ni ne slutivši šta bi se moglo dogoditi.

"Bilo je to prvo što sam vidjela kad sam sišla i pogledala kompjuter", ispričala je Pipina majka Sarah. "Ugledala cam e-mail od sajta TradeMe u kojem me obavještavaju da sam pobjedila na aukciji, te drugi e-mail u kojem je stajalo - Vjerujem da će vam se svidjeti ovaj bager."

Quilan je izajvila da je prethodno aukcije koristila u potrazi za povoljnom cijenom dječijih igračaka, te je prvo pomislila da je osvojila bager-igračku.

"Nisam shvatila dok se nisam vratila na e-mail i ponovo ga pročutala vidjevši cijenu. Tad sam doživjela najveći šok u svom životu", kaže mama.

Ipak, nakon telefonskog poziva sve je ispalo dobro jer su iz aukcijske kuće razumjeli na koji način se neplanirana kupovina odigrala.