Roditelji očajni
0

FOTO / Trogodišnjak iz Kine ima 60 kg i stalno se deblja

Sarajevo-x.com
Maleni Lu Hao sa svojih 60 kilograma pet puta je teži od ostale djece njegove dobi. Iako ima samo tri godine Kinez tokom jednog obroka pojede tri puna tanjira riže, a roditeljima je žao da mu zabrane i smanje porcije.
Kada se rodio Hao je bio težak 2,6 kilograma, no ubrzo se počeo naglo debljati.

"Ima dobar apetit. Tokom jednog obroka pojede tri tanjira riže i to veće porcije nego što pojedemo njegova majka i ja", kazao je dječakov otac Lu Yuncheng.

On je dodao da su pokušavali s brojnim dijetama, međutim ništa nije pomoglo.

"Moramo ga pustiti da jede koliko želi, jer u suprotnom on stalno plače", kazala je majka Chen Yuan, prenose strani mediji.

Uprkos dijetama i pokušajima da vježbama i sportom održavaju Haovu tjelesnu težinu u normalnim granicama, dječak se tokom prošle godine udebljao za čak 10 kilograma.

Majka ga više ne može ni podići i držati u naručju. S mnogo muke natjera sina da prošeta, tako da udovoljava njegovim željama pa ga vozi u obdanište, umjesto da šetaju.

Pokušali su malenog Haoa zainteresovati za košarku, no nakon svakog sporta i vježbe dječak još više ogladni, te umjesto da mrša on se deblja.

Kako tvrdi, najviše se voli igrati igračkama, a omiljena mu je figura Supermana. Na pitanje da li bi volio biti Superman i letjeti poput svog junaka, dječak je odgovorio:

"Ja ne mogu letjeti, predebeo sam."

Roditelji silno žele pomoći sinu, ali više ne znaju šta da učine.

"Obišli smo nekoliko bolnica. U jednoj su nam rekli da Hao ima tumor na mozgu, u drugoj su to negirali. Ljekari tvrde da su njegovi hormoni na normalnom nivou, ali ne pronalaze uzrok njegovog naglog debljanja", ispričao je očajni otac, dodavši da srce njegov sina neće moći podnijeti ukoliko se on nastavi debljati.

Jedina želja roditelja je da njihov sin smrša i da ima život poput svih ostalih trogodišnjaka.