Nesvakidašnja odluka
0

Trener 'nabacio' 50 kg da bi bolje shvatio gojazne

Sarajevo-x.com
Instruktor fitnesa, Paul James, odrekao se svakodnevnog vježbanja te počeo jesti velike količine hrane da bi bolje shvatio gojazne, piše Telegraph.

Nakon što je u šest mjeseci potpuno promijenio prehrambene navike i odrekao se vježbanja, instruktor fitnesa i fotomodel Paul James udebljao se više od pedeset kilograma.

Nekad veoma aktivan i veseo, James je danas stalno umoran, nervozan i ima konstatnu želju za grickalicama i slatkišima.

'Ono što me najviše iznenadilo jesu emotivni efekti ove promjene. Nezadovoljan sam svojim odrazom u ogledalu, ne želim izlaziti među ljude mada sam nekad uživao u izlascima. Konstatno sam umoran i ovisan sam o slatkišima', priznaje James.

James, koji je nekad imao 76 kilograma (danas ima 127 kilograma) dodao je da je zbog posla čak prihvatio i naviku popodnevnog spavanja koje prije nije prakticirao. James i dalje radi u fitnes studiju koji ima programe za liječenje gojaznosti, no on sam ne učestvuje u njima.

'Želio sam da shvatim kako se osjećaju ljudi koji imaju prekomjerni broj kilograma da bi im mogao pomoći. Prvo što sam shvatio jeste da kad počnete jesti nezdravu hranu, ne želite i ne možete prestati. Hrana kao što su čokolade i kolači, te gazirana pića daju mnogo energije ali one kratkotrajne pa tijelo uskoro traži još', izjavio je James.

Paul James je dodao da je nedavno posjetio i ljekara i da su mu krvni pritisak i holesterol povišeni u odnosu na period prije pola godine.