Zanimljivosti
58

Tražim posao, umrijet ću od dosade: 89-godišnji Englez počeo raditi kao konobar

Klix.ba
Foto: SWNS.com
Foto: SWNS.com
Osamdesetdevetogodišnji udovac Joe Bartley "umirao je od dosade" u svom domu u južnom Devonu u Engleskoj. Odlučio je potražiti posao te je počeo raditi kao konobar u jednom porodičnom lokalu.

Bartley je bio član šeste zračne divizije i služio je u Palestini nakon Drugog svjetskog rata. Njegova supruga Cassandra umrla je prije dvije godine i Joe od tada živi sam.

"Nisam imao s kim razgovarati. Otkako je ona umrla preselio sam u stan i život je tu kao u ćeliji. Kao u samici", rekao je Joe za Guardian.

Njegov oglas u novinama vidjeli su vlasnici bara Cantina Bar and Kitchen te su ga pozvali na razgovor. Sarah Martin, jedna od vlasnica kazala je kako je Joe predivan čovjek i kako bez obzira na svoju starost zaslužuje šansu.

On neće raditi ništa teško. Bar je mjesto gdje ljudi dolaze kako bi popili piće i izjadali se nekome, a Joe bi mogao biti taj.

U oglasu je napisao kako je tek usamljeni starac koji traži zaposlenje na pola radnog vremena kako ne bi umro od dosade.

Ovo nije jedina ponuda za posao koju je Joe dobio. Svi poslodavci su bili oduševljeni njegovim oglasom i odlukom da ponovo počne raditi u 89. godini.