Britanac na internetu
0

"Tražim atraktivnu cimerku koja kuha i čisti"

Sarajevo-x.com
Zaposleniku u jednoj britanskoj finansijskoj kompaniji izrečene su disciplinske mjere nakon što je radnim kolegicama slao mailove s pozivom da kuhaju i čiste u njegovom stanu, a zauzvrat bi dobile jednu sobu na korištenje.

Da bi stvar bila gora, on je u oglasu striktno tražio "atraktivnu cimerku, od 18 do 26 godina, koja bi bila sretna da kuha i pegla u zamjenu za besplatno stanovanje".

Paul Eley (30), poslao je ove zahtjeve na adrese svojih 12 radnih kolegica, uz objašnjenje da "ne bi morala praviti komplikovana jela, možda kobasice ili pire od krompira".

Također, kako prenosi Telegraph, potencijalna cimerka mogla bi gledati TV kad želi i mogla bi primati goste ako nisu muškarci.

Djevojke koje su dobile ovaj email požalile su upravi kompanije, a vijest se proširila vrlo brzo. Za "oglas" je rekordnom roku saznala cijela Velika Britanija.

Neki od njegovih kolega rekli su da se možda radi o šali, ali djevojke koje su dobile mail rekle su da ne vide ništa smiješno u seksističkim porukama.

Elley je izjavio kasnije da je sve bila šala, ali njegovi šefovi su mu ipak izrekli disciplinske mjere zbog uznemiravanja kolegica.