Godišnja plaća 23.000 eura
127

Traži se upravitelj nenaseljenog škotskog ostrva

Klix.ba
Za sve one koji su umorni od stresnog posla i gradske vreve, agencija Historic Scotland raspisala je konkurs za upravitelja prelijepog nenaseljenog ostrva Inchcolm.

Kandidat koji bude izabran za posao živjet će pored srednjovjekovne opatije u dvosobnoj kolibi, koju će dijeliti sa još jednim uposlenikom Historic Scotlanda, agencije Vlade Škotske zadužene za zaštitu i promociju historijskih područja.

Jedina prodavnica na ostrvu je suvenirnica u vlasništvu agencije, a najbliži grad je Edinburgh.

"Budući upravitelj će sa sobom morati ponijeti hranu i sam kuhati. U kolibi će imati sve što mu je potrebno, kuhinjske elemente, tuš, mašinu za veš... Život na ostvru nudi avanturu i šansu da iskusite nešto potpuno novo i drugačije", kazao je glasnogovornik Historic Scotlanda.

Budućem upravitelju će biti ponuđeno do 23.000 eura godišnje plaće, a na ostrvu će morati provesti osam mjeseci, od marta do novembra. Agencija poručuje da se novi uposlenik ne mora plašiti usamljenosti. Ostrvo svake godine posjeti 20.000 ljudi, a veoma je popularno odredište za vjenčanja.

Postoje i neke loše strane ovog posla. Na ostvru nema pitke vode, internet konekcija je ograničena, a brodovi stalno ometaju tv signal, piše Daily Mail.

Konkurs je otvoren do 15. februara.