Zanimljivosti
0

Tjelohranitelji za učenike u Južnoj Koreji

FENA
Učenici Južne Koreje koji imaju problema sa školskim nasilnicima uskoro će se moći javiti vladi da im osigura tjelohranitelje. Dio je to novog programa kojim se želi smanjiti nasilje u školama, a primjenjivat će se od sljedećeg mjeseca.

"Pokušat ćemo zaštititi učenike koji su zlostavljani te identificirati napadače", izjavio je Park Jung-hee, dužnosnik ministarstva obrazovanja. Tjelohranitelji će pratiti djecu na putu do škole ali neće sjediti s njima tijekom nastave.

Za dužnost će se moći prijaviti policajci, zaposlenici privatnih zaštitarskih tvrtki i volonteri, a projekt velikim dijelom financiraju tvrtke koje žele pomoći u smanjivanju školskog nasilja. Zlostavljanje je velik problem školskog sustava Južne Koreje. Dozvoljena je tjelesna kazna od strane učitelja, a postoje i žrtve koje su počinile samoubojstvo.

Program, uz tjelohranitelje, uključuje i savjetovanje i trening učitelja. "Nasilje u školama ne može odmah biti suzbijeno. Promjene se mogu desiti jedino kroz efektivne kratkotrajne i dugotrajne strategije", dodao je Park.