Zanimljivosti
0

Tinejdžeri naoružani mačetama provalili u školu

Sarajevo-x.com
Grupa tinejdžera naoružana bejzbol palicama i mačetama napala je profesora i učenike u ponedjeljak u jednoj sidnejskoj srednjoj školi, usljed čega je 18 osoba stradalo. Kako se navodi u izvještaju policije, srednja škola je odmah poslije i zatvorena.

Petorica maloljetnika iznenada su prekinuli jutarnju nastavu u srednjoj školi u Merrylandsu, jugozapadnom dijelu Sidneja. Nasilno su zgrabili učenike prije nego što su počeli razbijati školske prozore.

Osoblje škole je zatvorilo učenike u učionice dok su nasilnici, koji nisu učenici marrylandske škole, nastavili razbijati prozore i opremu u preostale dvije školske zgrade.

Kako je izjavio glasnogovornik policije, mladi nasilnici su izazvali prekomjernu štetu, bilo je i napada, ali nisu zabilježene ozbiljnije povrede.

Napadi u školama su rijetki u Australiji, ali je od ranije poznat problem sa maloljetničkim bandama s kojim se suočava jugozapadni dio Sidneja, prenosi Reuters.

Ukupno 18 osoba je lakše povrijeđeno, uključujući povrede od razbijenog stakla, a jedan učenik i profesor su odvedeni u bolnicu zbog povreda lica i nekoliko modrica.

Policija je uhapsila pet osoba, mladiće u dobi od 14 do 16 godina.