Zanimljivosti
0

Tinejdžer ubio majku svoje djevojke

Sarajevo-x.com
52-godišnju majku iz SAD-a policija je pronašla tek gotovo mjesec dana nakon što ju je momak njene 15-godišnje kćeri najprije gušio do nesvijesti, a zatim dovršio ubodima u vrat i usta dok nije prestala disati. Mrtvo tijelo Linde Damm je stajalo zamotano u plahte u gepeku auta u njenoj garaži, dok ga policija nije otkrila.

Stravično ubistvo se desilo 4. februara, a troje tinejdžera uključujući momka ubicu i 15-godišnju kćer žrtve su tri puta pokušali da se riješe tijela.

Prvi put su zapeli autom u blatu u obližnjom polju, drugi put su izvadili tijelo iz groba koji su tek iskopali na rubu lokalnog groblja iz straha da je preplitak, a treći put su namjeravali otići na sjever ka Wyomingu. Policija je zahvaljujući anonimnoj dojavi na vrijeme pronašla tijelo žrtve u njenoj skromnoj kući u gradiću Lafayette blizu Denvera.

Dammina kći Tess i njen momak Bryan Grove (17) su trenutno u pritvoru. Grove je otpužen za ubistvo, zavjeru i uništavanje dokaza, a Tess je optužena za zavjeru, saučesništvo i uništavanje dokaza. Sudit će im se kao odraslim osobama.

Za njihovog 16-godišnjeg prijatelja još se ne zna da li će mu se suditi kao odrasloj osobi zbog saučesništva.

Prema riječima susjeda Stevena Weddiga Linda je bila samohrana majka koja je imala težak život. Godinama se borila sa ovisnošću o alkoholu zbog čega se nije ni mogla bolje brinuti o sebi i vlastitoj kćeri.