Dobitak na lutriji
0

Tinejdžer se obogatio nakon što je očistio sobu

Sarajevo-x.com
Tinejdžer Ryan Kitching iz Škotske (19) je osvojio 63.000 eura na Nacionalnoj Lutriji, nakon što je pronašao pobjednički listići pošto ga je majka natjerala da počisti sobu.

Čisteći svoju sobu, Ryan je pronašao 12 starih tiketa za lutriju, vrlo brzo je odlučio da ih baci, ali se predomislio i odnio ih u supermarket. Ryan je bio presretan kada mu je rečeno da jedan od listića ima pogođenih pet brojeva i da je osvojio 63.000 eura.

"Presretan sam. Majka me je danima tjerala da očistim svoju sobu i da je malo uredim, a onda sam pronašao listić koji nam je donio bogatstvo. Ovo je najsretniji dan u mom životu", rekao je Ryan koji radi pola radnog vremena u lancu hrane Tesco, prenosi portal Telegraph.

Ryan je također dodao da idući put kada ga majka bude tjerala da počisti svoju sobu neće mnogo razmišljati.

"Kada sam saznao da sam osvojio više od 500 eura bio sam već presretan, a zatim su mi rekli iznos i nisam mogao vjerovati", rekao je mladić.

Ryan je dodao da još nije odlučio kako će potrošiti novac, ali se složio sa mamom da će novac potrošiti djelimično za kuću. Također, sretni mladić je odlučio poslati roditelje na putovanje, a mlađem bratu kupiti automobil.