Zanimljivosti
152

Tinejdžer se nakon pijane noći u Manchesteru probudio u Parizu

Klix.ba
Luke Harding
Luke Harding
Tinejdžer iz Manchestera je nakon pijane noći u gradu, umjesto kući, otišao na aerodrom i odletio u Pariz, gdje se probudio ujutro.

Luke Harding se zabavljao s prijateljima u noćnom klubu, a na povratku kući je rekao taksisti da ga odveze na aerodrom. Tamo je kupio kartu za posljednji let te noći prema Parizu. Ujutro se probudio u toaletu pariskog aerodroma Charles de Gaulle.

Kada je objavio nekoliko fotografija iz Pariza na Twitteru, postao je prava senzacija.

"Nakon posla sam otišao na piće s prijateljima, jedna stvar je vodila drugoj, pa smo otišli u noćni klub. Postalo je dosadno pa smo krenuli kući, ali smo tada već bili pijani. Kod sebe sam imao pasoš, a na mobitel sam dobio notifikaciju putem aplikacije o jeftinom letu za Pariz. To mi je tada izgledalo kao sjajna ideja", izjavio je devetnaestogodišnji Harding.

Jednodnevna ekskurzija ga je koštala 356 eura. Taksistu je uvjerio da je mladi ljekar koji putuje na konvenciju. Na aerodromu je pokušao proći kontrolu i pretvarati se da je trijezan, pa je odlučio što manje pričati.

"Kada sam se probudio nisam znao gdje se nalazim. Tek kasnije sam se sjetio da sam kupio kartu za Pariz. Pozvao sam majku i rekao joj da me čeka na aerodromu u Manchesteru. Bilo je lijepo, ali sam se smrzao. Ipak, ne žalim. To je veoma smiješna priča", rekao je Harding.