Velika Britanija
0

Tetoviranoj djevojci na intervjuu za posao rekli da stavi vreću na glavu

Sarajevo-x.com
Hayley O'Neil
Hayley O'Neil
Hayley O'Neil, 23-godišnjoj djevojci iz Velike Britanije, koja ima 30 tetovaža i 20 piercinga na tijelu, rekli su da će joj bolje šanse biti ako stavi vreću na glavu i stane iza zida tokom intervjua za posao, piše britanski "Telegraph".

O'Neil je doživjela pravu neugodnost tokom posjete Centru za zapošljavanje u Blackburnu. Navodno, uposlenici centra su je omalovažavali, a kada joj je jedan od njih rekao da je "takvu" niko neće zaposliti, izašla je u suzama.

"Osjećala sam se tako poniženo. Nisam mogla vjerovati da mi to govore. Rekla sam im da mogu izvaditi piercinge, ako je to problem, ali tada moje lice izgleda mnogo gore s obzirom na rupice koje ostanu", ispovjedila se djevojka.

"Taj čovjek me je upitao da li stvarno mislim da će mene neko zaposliti. Rekao mi je: "Sagledajmo to ovako, misliš li da bi imala bolje šanse za posao ako bi stavila vreću na glavu i stala iza zida?"

Ubrzo je požalio zbog toga što je rekao i izvinio mi se. Govorio je kao da ja sada prolazim kroz neku životnu fazu, ali to nije tačno, ovo je moj stil života i ovo sam ja", kazala je uvrijeđena O'Neil.

Portparol Odjela za zapošljavanje negirao je bilo kakve neprimjerene primjedbe tokom razgovora, dodavši da Centar za zapošljavanje strankama daje upute o tome kako se trebaju obući i pripremiti za intervju.