Zanimljivosti
0

Tematski park o NLO-ima u Roswellu

Sarajevo-x.com
U Roswellu (New Mexico) planira se izgradnja tematskog parka o vanzemaljcima koji bi trebao nositi ime "Alien Apex Resort". Prema navodima zvaničnika iz gradske uprave, ovaj park će sadržavati mnoštvo atrakcija te salu za istraživanje svemira.

Procjene su da će izgradnja parka koštati nekoliko stotina miliona dolara, a otvaranje je zakazano za 2010. godinu. U Roswellu već postoji nekoliko poslovnih objekata čija su glavna tematika neidentificirani leteći objekti. Svake godine u Roswell dođe više od 2,5 miliona turista.

Građani Roswella su zaluđeni vanzemaljcima zbog "NLO incidenta" koji se tamo desio u julu 1947. godine. Stanovnici su na ulicama nalazili čudne olupine i komade metala za koje su mnogi od njih mislili da se radi o dijelovima svemirskog broda koji je pao na to mjesto.

Američka vojska objavila je tada dva izvještaja kako bi objasnila neobične pronalaske. U prvom je potvrđeno kako je pronađen leteći disk, a drugi je stvar opovrgao navodeći kako je tek riječ o meteorološkom balonu.