Ne želi se osamostaliti
8

Talijani traže pravnu pomoć da istjeraju sina iz kuće

Sarajevo-x.com
Talijanski bračni par iz Venecije se odlučio da potraži pravnu pomoć kako bi njihov 41-godišnji sin napokon napustio porodičnu kuću. Iako ima odlično plaćen posao i sve mogućnosti, on se ne želi odvojiti od roditelja.

Prema riječima talijanskog para, njihov sin se ne želi odreći besplatnog pranja i peglanja odjeće, kao ni jela kojeg kuha njegova majka.

Ovo je posljednji u nizu slučajeva fenomena u Italiji nazvanog "bamboccioni" ili "mamin sin", piše Daily Telagraph.

Advokati talijanskog para su dali rok od deset dana 41-godišnjem muškarcu da pronađe sebi dom, ili će u protivnom slučaj proslijediti sudu.

"Ovako više ne može. Moja žena je pod stresom, nedavno je bila u bolnici. Moj sin ima dobar posao, ali i dalje živi s nama. On to čini jer moja žena pere i pegla njegovu odjeću, te mu kuha, a to sve radi besplatno. On jednostavno ne planira da se osamostali", rekao njegov otac.

Mladi Talijani su poznati po tome da se teško odlučuju napustiti dom u kojem su odrasli. Istraživanjem obavljenim prošle godine se došlo do podatka da čak 48 posto Talijana između 18. i 39. godine i dalje žive sa svojim roditeljima.