Zanimljivosti
0

Tajvanki prijeti zatvor zbog zatvaranja mačke u teglu

Klix.ba
Okrutna tajvanska studentica postavila je na Facebooku fotografiju svoje mačke, koju je zatvorila u teglu. Kaže kako je eksperimentisala sa različitim načinima transporta mačke, a sada je optužena za zlostavljanje životinja i suočena sa zatvorskom kaznom.

Tajvanka Kiki Lin svoju je mačku stavila u teglu kako bi je “kaznila zbog lošeg ponašanja”. Mačka je na fotografiji vidno uznemirena, a korisnici Facebooka žestoko su kritikovali ovaj postupak.

Mnogi su Lin nazvali zlostavljačicom, na šta je ona odgovorila da mnogi ljudi boluju od viška vremena, a za China Post je izjavila kako je mačku stavila u teglu zato što je eksperimentisala sa različitim načinima transport ate da je to polkušala samo jednom, ali da nije uspjelo, jer mačka tako nikako nije mogla stati u torbu, a i nasmijala se u lice svojim kritičarima.

Ipak, čini se da će se ljubitelji životinja smijati posljednji. Nakon istrage, zaštitari životinja iz grada Taichunga i Ured zdravstvenog inspektora optužili su Lin za kršenje zakona o zaštiti životinja.

Ukoliko bude proglašena krivom, suočena je sa ogromnom globom i kaznom do jedne godine zatvora.