Nije našla partnera
0

Tajvanka će se udati sama za sebe

Sarajevo-x.com
Chen Wei-yih
Chen Wei-yih
S obzirom da u njenoj zemlji nema dovoljno potencijalnih udvarača Tajvanka Chen Wei-yih odlučila je da se uda sama za sebe.

Tridesetogodišnja djevojka već je načinila set fotografija u bjeloj vjenčanici i iznajmila salu za vjenčanje za svojih 30 prijatelja.

Chen Wei-yih, koja je po zanimanju sekretarica, navela je kako je bila pod stalnim pritiskom da se uda, a s obzirom da nije mogla pronaći odgovarajuće partnera odlučila se na ovo neobično vjenčanje koje će biti održano u Taipeiju narednog mjeseca.

"Tridesete godine su najbolje. Radim i imam mnogo iskustva, ali nisam našla partnera. Šta tu mogu. Nisam protiv braka, već samo želim drugačiji pristup tradicionalnim vrijednostima", kazala je Wei-yih, prenosi Daily Telegraph.

Mladenka je do sada potrošila preko 4.000 eura kako bi organizirala ceremoniju vjenčanja.

"Nadam se da će više ljudi voljeti sebe", kazala je Wei-yih, koja planira nakon vjenčanja otići u Australiju na medeni mjesec.

Ona je dodala i to kako se njena majka isprva protivila ideji, ali se kasnije pomirila s tim da će se njena kćerka udati sama za sebe.

Chen Wei-yih se neće moći upisati u knjigu vjenčanih, pa ako pronađe muškarca koji će joj odgovarati, moći će se ponovo udati.

Žene na Tajvanu se udaju kasnije, pogotovu ukoliko su finansijski stabilne. No, upravo ta činjenica zabrinjava vladu jer dolazi do sve većeg pada nataliteta.