Ambiciozni Bubbleman
0

Tajna mješavina za najveći balon na svijetu

Sarajevo-x.com
Baloni od sapunice oduvijek su privlačili Samsama Bubblemana, kako se umjetnički zove kreator tajne mješavine koja omogućava stvaranje najvećih balona na svijetu.

Profesionalni stvaralac ovih, moglo bi se reći, umjetničkih djela, pokušat će oboriti trenutni rekord u Guinnessovoj Knjizi rekorda koji je postavljen u oktobru 2005. godine u Minnesoti, SAD. Taj balon je iznosio 32 metra.

Pjena od koje 37-godišnji Bubbleman pravi svoje balone razvijana je 20 godina. Njima je ukrašavao zabave slavnih ličnosti širom svijeta, a sada čeka da njegov uspjeh i zvanično bude nagrađen.

"Uvjeren sam da sam oborio prethodni rekord", kaže "mađioničar", pravim imenom Sam Heath, i dodaje da je u ovom poslu najvažnija prava mješavina.

"Kad radite s balonima, to je kao da hvatate vjetar. Postanete veoma osjetljivi na promjene smjera i morate se micati na prava mjesta u pravo vrijeme kako bi balon opstao.

Unutar svog balona Sam je u novembru 2007. uspio smjestiti 50 osoba. Godinu kasnije nagrađen je jer je broj lica povećao na 66.

Ovim poslom počeo se baviti 1989. godine, a sada od njega zarađuje za život. Osnovao je kompaniju Bubbleinc koja prodaje tečnost, opremu i nastupa na zabavama za poznate ličnosti. Njegov tim od deset ljudi nastupao je i pred kraljevskom porodicom u Dubaiju. Paul McCartney i Peter Gabriel također su na listi njegovih klijenata, a mnogi su putem njegove web stranice kupovali "magične" sastojke i mješavine.