Neobična ponuda
0

Sveti se ocu prodajući mu pepeo na eBayu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac iz Warwickshirea u Britaniji u petak je dao na aukciju pepeo svog preminulog oca. Tako se urna s pepelom našla među najčudnijim predmetima koji se nude na popularnom aukcijskom portalu eBay.

U objašnjenju zašto se odlučio na ovakav potez, William Ireland (50) odgovorio je da je to njegov način da se osveti ocu koji ga je napustio kad je bio dječak.

Govoreći dalje on ističe kako mu je bilo tek šest godina kada se njegov otac Ken odlučio da ostavi svoju suprugu i započne novi život, piše The Sun. Kasnije ga je pronašao i priznao: "Proveo sam mnogo vremena žaleći za ocem. Kad sam ga našao 2006. godine, ubrzo je preminuo. Također sam saznao da njegovo nasljedstvo pripada ženi zbog koje je napustio moju majku i njenom sinu."

William je do tad vjerovao kako će on naslijediti nešto od imovine, ali se prevario. Zbog toga je zatražio očev pepeo nakon što je platio sahranu, a s ciljem da makar od toga nešto zaradi.

Na eBayu je napisao: "Ovo je pepeo mog oca Kennetha Irelanda, preljubnika koji je ostavio suprugu sa dvoje djece i 17 funti u njenom džepu. Nikad nije dao ni novčića za njih."