Zanimljivosti
15

Švedski klub ljubitelja dugih brada zamijenjen s IDIL-om

Klix.ba
"Bradati zlikovci" tokom foto šutinga na dvorcu Braehus u Švedskoj. (Foto: Facebook)
Članovi kluba ljubitelja drugih brada "Bradati zlikovci" iz švedske nemalo se iznenadio kada ih je tokom jednog okupljanja posjetila policija koja je mislila da se radi o pripadnicima tzv. Islamske države.

Ponekad vas nošenje duge brade može dovesti u "čupavu situaciju". To je na svojoj koži osjetila grupa švedskih bradoljubaca kada je neko pozvao policiju tvrdivši kako je vidio 30 terorista kako mašu zastavom IDIL-a.

Ustvari se radilo o skupu Bradatih zlikovaca, samoprozvanog "bratstva elitnih bradatih muškaraca iz cijelog svijeta".

Grupa je u trenutku događaja učestvovala u snimanju na ruševinama dvorca Braheus u Švedskoj, ali kako stvari stoje, njihove duge brade i crna zastava kluba nekome su bile dovoljne da ih zamijeni sa teroristima.

Član grupe Andreas Fransson opisao je cijeli incident na svom Facebook profilu.

"Kada su policajci stigli i vidjeli šta se dešava naprosto su ih oblile suze, jer su imali šta i vidjeti: grupu muškaraca odjevenih u formalnu odjeći, kako se usred ničeg zabavljaju i poziraju pred fotografskim objektivom", napisao je Fransson.

Inače ovo nije prvi incident ove vrste u Švedskoj. Policija je jednom prilikom upala na proslavu 21. rođendana jedne djevojke. Naime, broj 21 koji je bio ispisan na balone, kada se okrene naopako, podsjećao ih je na slova IS ( eng. Islamic State ili "Islamska država").