Skreće misli na Boga
0

Svaku večer oko noge pričvršćuje bodljikavu žicu

Sarajevo-x.com
Sarah Cassidy, diplomirana psihologinja sa univerziteta u Manchesteru, otkrila je medijima da svaku večer prije spavanja dva sata nosi bodljikavu žicu oko butine kao podsjetnik da treba čuvati svoju nevinost.
Četridesetrogodišnja djevica jedna je od vodećih ženskih figura unutar Opus Dei, kontroverzne rimokatoličke sekte koja je javnosti postala poznata kada je pisac Dan Brown spomenuo u svom hit-romanu "Da Vinčijev kod".

Mortifikacija tjela u katoličkom smislu je forma kažnjavanja tjelesnog, koje se smatra grješnim, da bi duša, koja se smatra čistom, bila nagrađena u raju.

Sarah Cassidy
Sarah Cassidy
Cassidy objašnjava da svaku večer prije spavanja dva sata nosi žicu koja je dizajnirana da se zabada u kožu i mišiće noge, ali da ne raskrvari nogu. Tako skreće misli sa tjelesne žudnje na Boga.

Cassidyina kolegica i također članica Opus Deia, Eileen Cole, rekla je za "Daily Mail" da je nošenje ove sprave za mučenje manje bolno nego brazilska depilacija.

"Mortifikacija nam pomaže da svoje strasti držite pod kontrolom i kanališete svoju energiju", objasnila je.

Sarah Cassidy i članice Opus Deia
Sarah Cassidy i članice Opus Deia
"Naše materijalističko i hedonističko društvo ne može razumjeti kako neko želi sebi nanijeti neku neugodnost koja bi mu pomogla da misli na Boga. Razumiju kada neko ide džogirati, samo zato što želi biti mršaviji, a ne razumije ovo", rekla je Cole.

"Kada sam bila mala, zamišljala sam da ću se vjenčati i imati djecu, ali ovo je poziv koji mi je Bog odredio. Ovo je poklon od Njega, koji je pun ljubavi", dodala je Cassidy.