Uz pola miliona posjetilaca
0

Sutra počinje čuvena Leskovačka roštiljijada

SRNA
U Leskovcu sutra počinje čuvena privredno-turistička manifestacija "Roštiljijada", na kojoj se očekuje rekordan broj posjetilaca, njih oko pola miliona.

Roštiljijada se po tradiciji organizuje na Širokoj čaršiji u centru grada, a ove godine, prema procjenama organizatora, očekuje se da gosti pojedu oko 40 tona mesa, prije svega pljeskavica i ćevapa.

Leskovačke ćevapčije zakupili su 70 štandova i montirali isto toliko skara.

Za zabavu su montirane dvije bine, a posjetioce će zabavljati Željko Samardžić, Ana Bekuta, Vlatko Stefanovski, Romana, "Zvezde Granda" i najpopularniji leskovački "Amadeus bend". Po tradiciji, nezaobilazni su i trubači.

Roštiljijada se zatvara u subotu, 6. septembra, a dan prije toga u obližnjem Vlasotincu održaće se 24. Vinski bal. Čuvena svetkovina u čast vina, vonograda i ljepote ove godine će, zbog besparice, umjesto uobičajna tri trajati samo jedan dan.

Poput leskovačke, i vlasotinačka manifestaciija se održava pod otvorenim nebom.

Organizarori leskovačke "Roštiljijade" najavili su da će se na dan zatvaranja održati Međunarodni karneval sa velikim brojem učesnika iz čitave Evrope, od kojih će više od 600 biti pod maskama.