Dramatični prizori
0

Surferi koji se ne boje i čekaju svoj ogromni val

Sarajevo-x.com
Havaji
Profesionalni surferi rijetko mare za opasnost. Oni čekaju da ulove svoj val, ogromni val koji će im pružiti nevjetovatan doživljaj. I dok surferi čekaju da ulove takav val američki fotograf Brian Bielmann proputovao je svijet da svojom kamerom zabilježi te trenutke.

Bielmann je i sam nekada bio surfer, no posljednjih 30 godina proveo je na plažama diljem svijeta čekajući da objektivom svoga paarata zabilježi dramatične prizore, poput onih kada ogromni val prijeti da "proguta" surfera i kada on pada sa svoje daske.

"Moj posao je veoma uzbudljiv. Budem veoma sretan kada načinim dobar snimak", kazao je 53-godišnji Njujorčaniin, dodavši da nakon "hvatanja" dramatičnog snimka osjeti i krivicu jer često ne misli na život čovjeka već samo na savršenu fotografiju.

"Obično, surferi budu dobro i čak žele da vide fotografije na kojima su prikazani kako padaju", ispričao je Bielmann, prenosi Daily Mail.

Neke od najdramatičnijih fotografija Amerikanac je načinio na jednom takmičenju surfera na Havajima.

"Neki od mojih snimaka su načinjeni i dok sam sam pokušavao preživjeti i izboriti se s ogromnim valom. Kada ste u vodi sa surferom više niste samo posmatrač već i sudionik", istakao je fotograf, dodavši da je njegov cilj da svojim fotografijama privuče ljude da posjete mjesta koja nikada nisu i da vide stvari kakve nikada nigdje i neće vidjeti.