Rumunija
0

Sudija se na utakmici pojavio s pištoljem

SRNA
Osim zastavice, pištolj je postao dio "opreme" jednog pomoćnog fudbalskog sudije u Rumuniji, pa će navijači okruga Kalarasi morati dobro da razmisle prije nego što sljedeći put odluče da napadnu ovog "djelioca pravde", naravno - ako više bude sudio.

Naime, na utakmici rumunske 4. lige između timova "Konpet Stefan kel Mare" i "Unirea Dragalin", u okrugu Kalarasi, malo je falilo da na samom terenu dođe do obračuna vatrenim oružjem između pomoćnog sudije Bogdana Luke i bijesnih navijača.

Ali, nisu navijači ti koji su unijeli oružje na stadion, već je sudija, poučen prethodnim iskustvima, na teren, osim zastavice, ponio i pištolj. Nikom nije jasno gdje ga je držao tokom susreta.

Domaćin je gubio sa 1:2 i još u prvom poluvremenu su počele prijetnje arbitrima.

Strasti se nisu stišavale ni u nastavku. Do kulminacije je došlo pred kraj meča, kada je pomoćni sudija Luka pokazao ofsajd kod pogotka domaćina. Odluka koja je mogla da ga "košta glave" da nije izvadio pištolj i pred razjarenom masom opalio par metaka u vazduh.

Linč je istog trenutka zaustavljen, a sudije su pobjegle u svlačionicu.

"Mog kolegu su nedavno pretukli do krvi. Ja sam takođe nastradao u prošlosti. Nije mi bila namjera da bilo koga povrijedim", izjavio je kasnije pomoćni sudija Luka.