Odluka vlade
0

Stonoteniski prvak napokon smije imati djevojku

Totalsport
Najbolji svjetski stonoteniser, Kinez Wang Hao (25), napokon smije imati djevojku. Tako je, naime, odredila - kineska vlada.

Poznato je da su najbolji kineski sportisti pod stalnim nadzorom države, a koliko daleko to ide najbolje prikazuje primjer svjetskog stonoteniskog prvaka i prvog igrača svjetske liste čija su jedina preokupacija smjeli biti treninzi u nacionalnom kampu.

Djevojku dosad nije smio imati, a kad je to ipak pokušao prije pet godina, umalo je to skupo platio. On se na kraju izvukao jer je prepoznat kao veliki talent, ali djevojka Fan Ying, također stonoteniserka, izbačena je iz reprezentacije. Sada je Wang Hao ipak dobio dozvolu vlasti da se viđa s 23-godišnjom Peng Luyang, također stonoteniserkom.

Prema kineskom sistemu, sportisti su u karantinu sve dok im država ne dopusti da vode samostalni život. Dio novca koji zarade moraju vratiti u sistemu koji ih je stvorio, a i sklapati bračnu zajednicu smiju tek kad budu dovoljno stari. Čini se da je Wang Hao napokon ispunio taj kriterij.