Okupilo se samo 316 parova
0

Stanovnici Londona nisu uspjeli srušiti svjetski rekord u plesanju salse

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pokušaj obaranja svjetskog rekorda za najbrojnije okupljanje plesača salse na festivalu Latinske Amerike u južnom Londonu, propao je zbog loše organizacije, javlja BBC.

Trenutni svjetski rekord od 451 para je postavljen u Caracasu, Venezueli, u oktobru 2006. godine.

Organizatori na Carnaval del Pueblo u Camberwellu uspjeli su do 13 sati skupiti samo 316 parova.

Pokušaj obaranja rekorda je dio godišnjeg festivala Latinske Amerike koji se održava u Burgess Parku, a najveći je festival u Evropi.

Leigh Adams, iz plesnog studija "London Salsa", rekao je da je najveći problem bilo vrijeme.

"Nažalost, uspjeli smo skupiti samo 316 parova, ali ćemo pokušati slijedeće godine. Da smo se dogovorili samo sat kasnije, srušili bismo rekord jer su ljudi i dalje dolazili, ali sada znamo kako ćemo se organizovati iduće godine", rekao je.

Organizatori Carnavala del Pueblo procjenjuju da događaj posjeti više od 100.000 ljudi. U parku su bili i muzičari i umjetnici iz Latinske Amerike, a bili su priređeni i posebni sadržaji za djecu.

Prije događaja, londonski gradonačelnik Boris Johnson je rekao: "London ima raznoliku latinoameričku zajednicu koja daje važan doprinos životu glavnog grada. Carnaval del Pueblo je jedan od važnijih godišnjih događaja, zato pridružite se nečemu što obećava da će biti najživlji i najšareniji festival u 2010. godini".