Zanimljivosti
16

Šta vaš selfie govori o vama?

Klix.ba
Selfie je odavno postao trend i novi način na koji se osobe prezentuju na internetu. Njima ljudi vizuelno dokumentuju aspekte svog života i dijele to sa drugim ljudima, bez obzira o kakvom vrsti selfieja se radi.

Couplie

Ova vrsta selfieja je način kojim pojedine osobe žele javno pokazati da vole svog partnera i da ljubav cvjeta.

Prijateljski selfie

To je selfie koji korisnici prave s prijateljem. Oni koji vole selfie fotografije su prijateljima su društvenije osobe i uživaju u dijeljenju radosnih trenutaka.

Makeup selfie

Ovu vrstu selfieja prave djevojke koje su svjesne svoje ljepote i žele to pokazati svima.

Belfie

Belfie je fotografija zadnjice. Veoma je popularna kod osoba koje smatraju da im je stražnjica jedan od najjačih aduta. Zaštitni znak ovog trenda je američka starleta Kim Kardashian. Belfie fotografije objavljuju osobe koje se smatraju seksipilnim i žele da drugi vide, dive se i zavide im na njihovim adutima. Komentari im nisu na odmet.

"Opasni" selfie

Ovaj selfie prave osobe koje se žele predstaviti kao "opasni" tipovi ili fanovi neke određene vrste muzike, kao što je hip-hop. Oni vole sjajne lance, odjeću, kačkete i slično.

Hvalisavi selfie

Oni koji se dobro provode na godišnjem odmoru i žele da to znaju svi njihovi prijatelji, oni će napraviti tzv. Braggie, na kojim će im svi pozavidjeti. Međutim, osobe koje to prečesto čine su hvalisavci koji vole luksuzan život i kada ga imaju, razglase to na sva zvona.

Selfie bez šminke

Ovakav selfie je postao popularan ove godine, a inspirisan je kampanjom za borbu protiv raka dojke. Selfiejem bez šminke žene pokazuju da imaju samopouzdanja i da su prirodno lijepe.

Uređen selfie

Uređivanje svake fotografije prije nego ona bude objavljena na internetu, a s ciljem da koža izgleda glatka, zubi bijeli, oči veće i slično, rade osobe koje su nesigurne kada je riječ o njihovom fizičkom izgledu.

Grimase

Ako ste osoba koja ne može biti ozbiljna ispred kamere i uvijek pravite neke grimase, to znači za imate smisla za humor, praktične šale te da živite zabavan život.

Selfie na plaži

Tokom uživanja na plaži vam je drago što niste u haosu na poslu i što ste potpuno odvojeni od radnih kolega. Osobe koje žele biti u centru pažnje čak i kad nisu u krugu kolega objavit će selfie s plaže, čisto da ih ostali ne zaborave.

Grupni selfie

Ovaj selfie prave osobe koje vole ljude, koji vole druženje i zabavu.

Selfie iz teretane

Osobe opsjednute teretanom vole objavljivati selfie fotografije kako bi svi bili obaviješteni o njihovom napretku. Drugi cilj je privlačenje pažnje suprotnog spola mišićavim tijelom i uskom odjećom.

Selfie bez glave

Ovaj selfie prave osobe koje smatraju da u određenom trenutku njihovo lice ne izgleda dovoljno lijepo za fotografisanje.

Selfie s pokazivanjem jezika

To je selfie koji prave zabavne, luckaste i prkosne osobe.