London
0

Sreli se najniži čovjek i žena s najdužim nogama

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Trafalgar Square u Londonu mjesto je gdje se susreću različite spodobe, a ovaj utorak turističku atrakciju predstavljali su posebno zanimljivi likovi - najniži čovjek i žena sa najdužim nogama na svijetu koji su se ovdje susreli na promociji Guinnessove svjetske knjige rekorda 2009. koja izlazi u srijedu.

Kinez He Pingping rođen je kao patuljak i iako ima 20 godina, visok je tek 74,5 centimetara. Ruskinja Svetlana Pankratova ima 36 godina i noge duge 132 centimetra.

Pingping je njene noge nazvao "veoma lijepim", piše AP, a kad se uzme u obzir da joj je ostatak tijela skoro proporcionalan u odnosu na noge, ova žena, koja živi u Španiji, izgleda kao žirafa.

Obučena u plavu kombinaciju i sa niskim petama, Pankratova je izjavila kako voli svoje noge, iako "mogu zakomplikovati stvari".

"Teško je pronaći odjeću, a posebno pantalone," kaže Svetlana koja nije najviša žena na svijetu, dok je He u Guinnessovoj knjizi zabilježen kao najniži.

U novom izdanju ove knjige našla se i pop zvijezda Britney Spears kao najtraženija osoba na Internetu, kao i TV serija "Lost" kao serija koja je najviše downloadovana ikada.

Oko 3,5 miliona primjeraka Knjige prodani su prošle godine.