Zanimljivosti
0

Srednjoškolac pogodio koš sa 65 metara daljine

Totalsport
Evan Sellers
Evan Sellers
Srednjoškolac Evan Sellers (17), član tinejdžerske grupe Legendary Shots iz Alabame, pogodio je koš bacivši košarkašku loptu s 40-metarskog tornja.

Događaj su mladi sportski pustolovi iz Legendary Shotsa realizirali sa slavnog birmingemskog Vulkanskog spomenika, na kojem je Sellers, inače quarterback ekipe američkog nogometa u svojoj školi, stajao na 40 metara od tla. Provizorni je koš od spomenika bio horizontalno udaljen 50-ak metara, što znači da je lopta, od Sellersove ruke do mrežice koša putovala oko 65 metara.

"Bilo je prilično uzbudljivo. Pitao sam Evana nakon svega je li iskreno očekivao da će uspjeti. Rekao je da nije. Da nije, bio bi to ipak razočaravajući dan", rekao je osnivač grupe Carson Stalnaker (17), koji je s još jednim članom snimao cijeli događaj.

Bacaču je uspješan koš uspio nakon sat i pedeset minuta pokušaja, premda je već u prvom pokušaju pogodio obruč. Uspješan koš realizirao je deset minuta prije isteka roka koji su dobili od uprave spomenika kulture.

Skupina iz Legendary Shotsa rekorde već ruši i objavljuje ih na Youtubeu dvije godine. Kad su se oformili, počeli su s vježbama bacanja u dvorištu kuće Stalnakerovih roditelja.

Ovaj je video postao istinski hit na Youtubeu jer ga je u tri dana vidjelo gotovo milion i po ljudi. Svejedno je upitno radi li se o košu postignutom s najveće udaljenosti, kako je naziv videa na Youtubeu.

Jedna je grupa studenata sa sportskog univerziteta u Teksasu prošle godine pogodila koš s treće terase tribina univerzitetskog stadiona.