Zanimljivosti
71

"Sponzoruša, djevica, plačljivica"... Umjetnik dizajnirao cipele posvećene bivšima

Klix.ba
Umjetnik Sebastian Errazuriz kreirao je seriju ženskih cipela koje je posvetio svojim bivšim djevojkama - kolekcija pod nazivom "12 cipela za 12 ljubavnica" specijalno je dizajnirana i inspirisana svakom od tih djevojaka.

"Jetsetterica Jessica", "Duh Valentina", "Kamen Alice", "Plačljivica Alexandra", "Sponzoruša Alison", "Ledena kraljica Sophie", "Djevica Ana", "Lomiteljica srca Laura", "Šefica Rachel"...

Ovo su samo neki od naziva i načina na koje Sebastian Errazuriz doživljava svoje bivše djevojke. Uz specijalno dizajnirane cipele inspirisane karakterom i njegovim ličnim doživljajem svake od njih, umjetnik je napisao i kratku priču kojom nastoji na što autentičniji način prikazati svaku od djevojaka.

Sebastian kaže kako ni sa jednom od bivših nije imao problema zbog ovog rada, ali se pribojavao kako bi mu problem mogli stvarati njihovi novi momci ili muževi.

"Ipak, u svojim pričama ne koristim prava imena, niti fotografije pokazuju ikakva lica", kaže on.

Iako se neke od ovih cipela ne čine nimalo praktičnima za nošenje, umjetnik je radio zajedno sa fabrikom obuće Melissa, sa kojom su surađivali i slavni dizajneri poput Vivienne Westwood i Karla Lagerfelda.