Protiv svih pravila
0

FOTO / Spektakularnim akrobacijama divlja mačka lovi ptice

Sarajevo-x.com
Vrlo agilna afrička divlja mačka pokazala je kako je spremna izvesti sjajnu akrobaciju da bi uhvatila obrok. Na granici između Južne Afrike i Bocvane fotograf Jaycee Rousseau zabilježnio je njene pokušaje da osigura večeru.
No, prije toga, mačka je već bila uhvatila dvije ptice. Na fotografijama koje je objavio Daily Mail je zabilježeno kako su joj ptice koje je napala uspijevale umaći uz tek nešto "skinutog" perja.

Vidi se kako je mačka bila spremna odraziti se do dva metra u zrak i napraviti savršen salto. Njen izvanredni nastup Jaycee je snimio dok se vozio sa svojom suprugom.

"Parkirali smo naše vozilo na na najbolji mogući položaj i čekali. A, mačka nije razočarala. No, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ubrzo je sve bilo gotovo", rekao je Jaycee.
Sljedeće jutro su se vratili na isto mjesto, ali mačke nije bilo, ali kad su došli popodne opet je bila tu.

"Ista priča. Namjestili smo kameru i čekali. Ona je skočila i uhvatila goluba, te otišla u travu da ga pojede", kaže Jaycee.

Onda se ponovo vratila za deset minuta.

"Od svih skokova, jedan je bio najspektakularniji. Trebalo je vremena da se napravi snimak, ali strpljenje se isplatilo", zadovoljan je Jaycee.