Zanimljivosti
0

Specijalan let za njemačke nudiste

FENA
Njemački ljubitelji nudizma u julu će moći krenuti na mali odmor avionom putujući samo u Adamovom ili Evinom kostimu, saopćio je jedan turoperater iz grada Erfurta u istočnom dijelu Njemačke, precizirajući da će piloti i stjuardese zadržati uniforme.

"U bivšoj Njemačkoj demokratskoj republici nudizam je bio veoma cijenjen i smatrao se najljepšim načinom za provođenje najboljeg dijela godine. Želimo tu mogućnost vratiti već iznad oblaka", objasnio je Enriko Hess na čelu putničke agencije "OssiUrlaub" specijalno okrenutoj klijenteli iz bivše Istočne Njemačke.

Nudisti će već od petka moći rezervirati mjesto na letu koji predlaže agencija. U pitanju je putovanje predviđeno za 5. juli kada će zainteresirani iz Erfurta na jedan dan otputovati na otok Uzedom na Baltičkom moru.

Avantura po cijeni od 499 eura po osobi previđena je za samo 50 ljubitelja "kulture slobodnog tijela".

Svi putnici će putovati nagi, ali će se svući tek kada uđu u avion, saopćio je organizator putovanja dodajući da će iz sigurnosnih razloga pilot i ostalo osoblje putovati obučeni.

"Nekoliko udruženja nudista nam je predložilo ovu zamisao. Let smo organizirali kao probu, ali ako stvar bude uspješna, bit će još letova za druge destinacije", rekao je Hess iz agencije "OssiUrlaub", prenijele su agencije.